נכבדי קרה לי דבר מאוד משונה, ברז שמכניס מיים לניאגרה נזל כאשר הייתי פותח אותו עד הסוף, סגרתי את הברז הראשי של הביית, הוצאתי את החלק הפנימי של הברז לשאול אים יש חלקים, ברז מהסוג הקטן, לא היה חזרתי לאחר שעה להרכיב את החלק הפנימי, איך שאני מרכיב את חלק הברז יצאו לפתע מיים חמים כפי הנראה מהדוד שמש בזרם חזק, ובקושי הצלחתי להחזיר את פנים הברז הקטן, פתחתי את הברז המרכזי של הבית, ובדקתי את המיים שניכנסו לניאגרה והם לא חמים השאלה איך יתכן הדבר? האים בדוד שמש יש חלק מקולקל, זה מחברת כרו מגן תודה
בכניסה לדוד השמש מותקן שסתום בטחון לפריקת לחץ במיקרה שהדוד מתחמם יותר מידי ושסתום כיוון אחד.
יכולות להיות שתי סיבות לזרימת מים חמים בניאגרה :
א. שאין לך שסתום כיוון אחד + ברז בטחון בדוד שמש ( או שהוא מקולקל ) ואז המים החמים בלחץ מחפשים לאן לצאת ויוצאים לכוון המים הקרים .
ב. יש לך מעבר בין המים החמים שיוצאים מדוד השמש למים הקרים באחד המקומות בבית- אנטרפוץ פתוח או שפשוט שאתה היתה עסוק בניאגרה אשתך השתמשה בברז המים הקרים והחמים ואז נוצר מעבר.
יש לי דוד שמש על הגג. במהלך השבועות האחרונים, עוצמת זרם המים החמים במקלחת מישתנה: בדקות הראשונות, הזרם חזק, אולם לאחר דקות הזרם נחלש מאוד וכמעט מפסיק לחלוטין. אני לא מתכוון שהמים קרים, אלא שאין זרם של מים בברז המים החמים במקלחת.
ראוי לציין כי, החלשות זרם המים החמים מתרחשת רק במצבים בהם המים לא חמים מאוד (למשל, מקלחת בשעות הלילה או במידה ולא הודלק הבוילר). כלומר, אם אני מתקלח בשעות היום או מדליק את הבוילר, אז עוצמת הזרם לא משתנה.
מאיר שלום ,
ראשית צריך לבדוק אם בעית לחץ המים היא נקודתית בברז אחד או בכל הברזים בבית .
במידה והבעיה בכל הברזים אז מקור הבעיה היא דוד השמש .
דוד שמש וקולטי שמש היא מערכת סגורה .זאת אומרת שכאשר נכנס ליטר מים קרים יוצא ליטר מים חמים כאשר המערכת מתחממת הלחץ בדוד השמש גובר ואכן לחץ המים יותר חזק .
מספר סיבות אפשריות לבעית לחץ מים נמוך בביתך :
א. לחץ המים הקרים הנכנסים לדוד השמש נמוך ולכן לחץ המים החמים הוא חלש (כנראה שיש סתימה)
ב.הצנרת שמזרימה את המים החמים לביתך סתומה (על הגג).
ג.הצנרת בבית בקירות סתומה .
פתרון : יש להגדיל את לחץ המים הקרים הנכנסים לדוד באמצעות צינור הזנה ישירות משעון המים לדוד השמש כמו כן יש לפתוח את נקודות החיבור של צנרת דוד השמש לבית ולדוד לנקות אבנית ולהחליף אביזרים וניפלים סתומים אני משוכנע שזה ישפר את לחץ המים בדוד השמש.
דודי שמש כרומגן עשויים מברזל מצופים באמאיל הנותן להם הגנה חלקית כנגד חלודה וקורוזיה.
דודי שמש נירוסטה עשויים מפלדת אל חלד נירוסטה העמידה בפני חלודה ולכן אין צורך בציפוי .
בנוסף לכך המבנה של דודי השמש נירוסטה שונה ממבנה דודי שמש מצופים דודי שמש נירוסטה
עטוים בשתי שכבות בידודומערכת חימום כפולה החוסכת בחשמל ומחממת את המים במהירות.
שלום לכולם,
בדירה הקודמת שלי היה לי דוד שמש איכותי עם קולטים גדולים, מנוקים ותקינים, אבל כל יום היינו צריכים להדליק את הדוד חשמל. אף פעם לא הספיקו המים. קיץ חורף, כל יום החשמל דולק.
לקראת מעבר לדירה חדשה חיפשתי משהו שונה. חשבתי על חימום גז, אבל ראיתי הרבה טענות נגד. חיפשתי והגעתי לאתר הזה, שוחחתי עם היצרן, והשתכנעתי. הזמנתי דוד חדש של מגמה.
אני כבר חודשיים גר בבית, ורק היום החשמלאי עלה לגג לחבר לי את החשמל לדוד.
אתם קולטים?
חודשים אני גר שם ואפילו פעם אחת לא היה חסר מים. אני קם מוקדם בבוקר, פותח את המים ויש מים חמים. בלילה כולם גמרו להתקלח ויש מים חמים.
ואנחנו משפחה עם שישה ילדים שמתקלחים פעמיים שלוש ביום.
כל הכבוד על הפיתוח הזה. לא מבין בדיוק מה קורה בדוד בפנים, אבל העיקר שיש לי כל הזמן מים חמים.
את דוד הנירוסטה של מגמה התקנתי לפני 12 שנים. לאחרונה פתחתי את הפלנש ע"מ לסלק
האבנית שהצטברה ובדוק מצבו הכללי.
הופתעתי לטובה, אמנם מוט ההגנה הקטודית נאכל עד תומו, אך פנים הדוד נראה במצב מצוין וכמוהו הפלנש.
נהניתי גם מהשרות והיחס של אנשי מגמה שנענו לבקשתי לקבל אלקטרודה חליפית והסברים ממצים להתקנה חוזרת ושימוש נכון