שלום,
אני עומד לרכוש דוד חדש (עם מחליף חום של מערכת סולרית משותפת לבניין).
האם נכון הדבר שלדוד כרומגן חלפים לא סטנדרטיים (גוף חימום, פלאנג'). שאם כן, משמעות הדבר כשאצטרך החלפה - המחיר יהיה גבוה בהתאם?
רק אתמול נציג של כרומגן שהזמנתי אמר לי שהשסתומים שמגיעים עם המוצר הם שסתומים גנריים, ולא משהו שמיוצר במיוחד עבור כרומגן.
כל עוד לא מראים לך בעיניים שזה לא המצב, והשסתומים במתקינים לך אכן איכותיים יותר ושווים את תוספת המחיר, אין סיבה שתשלם יותר רק בגלל מדבקה של כרומגן/אמקור/אחר
כדאי שתבדוק אם אתה יכול להחליף את הדוד שלך, במבצע של החלפת דודים: http://energy.gov.il/AboutTheOffice/SpeakerMessages/Pages/GxmsMniSpokesmanECSunHeated.aspx
לי זה יצא מאד משתלם, אבל אצל כרומגן שידרגתי לדיגיטל שלהם, וזה ממש מוצלח
אתה שבוי בידי כרומגן כדי להמשיך את פעילות המערכת. יש מערכות דיגיטליות העושות את אותה העבודה ומתאימות לכל יצרני הדודים בפחות מ 500 ש"ח. כרומגן מחייב אותך בדוד מיוחד ואינך יכול להשתמש בדודים של יצרנים אחרים. ניתן להתרשם במה מדובר באם תכנס ל WWW.THERMOBIT.CO.IL
ממליצה מאוד על קמינים של חימום הכרמל, קמינים איכותיים ובמחירים יוצאים מן הכלל.
חייבת לציין שגם בקיץ כאשר לא משתמשים בקמין הוא נותן אוירה נעימה ממש כמו פריט ריהוט לבית
לפרטים נוספים היכסו: http://www.carmel-heating.co.il/
ראיתי באתר של של מלון ספא שיש שם ספא מפואר עם חמאם טורקי וסולריום.
רציתי לדעת מה זה חמאם טורקי ? (זה העמוד)
האם זה סוג של דוד שמש? אני יודעת שסולר זה שמש.
אני ממליץ לקנות דוד שמש שיתן לך תמורה מלאה עבור הכסף , שיספק לך איכויות של מים חמים ונקיים לאורך זמן. אם תמצא דוד שמש שכזה אני יכול להבטיח לך שהוא לא יהיה זול .
אבל לפחות תקבל תמורה עבור הכסף.
זה שאתה קונה דוד שמש זול הוא לא באמת עולה לך זול כי את הכסף אתה משקיע בעקיפין בהוצאות חימום מים יקרות ותשלום לחברת החשמל וזה עוד לפני לדברתי על הערכים הבראותיים שאינם נמדדים בכסף.
אצלי דוד שמש של "טל סחר" 13 שנה, והדוד עדיין מחזיק מעמד ונותן מים מעולה, אך החלטתי עכשיו להחליף דוד, גם כי הצנרת מסביב כבר התיישנה, וגם כדי להמנע מבעיות בלתי צפויות.
ולא רואה סיבה להשקיע בהחלפת צינורות , כשאפשר לעשות החלפה של דוד שמש קומפלט. 13 שנה זה זמן מכובד. הדוד עשה את שלו בכבוד.
למיטב הבנתי טל סחר הם לא מותג יוקרה ובכל זאת אני רואה שהדוד נתן אחלה תמורה , והחזיק מעמד בצורה שלא מביישת את טובי המותגים. לכן אני לא הייתי פוסל את המותגים הפחות מוכרים.
אם אחת לתקופה אתה בודק את הדוד, מחליף חמם מהיר עם ניקוי של האבנית בפנים, אין סיבה לרכישת מותג מופקע.
רק אתמול נציג של כרומגן שהזמנתי אמר לי שהשסתומים שמגיעים עם המוצר הם שסתומים גנריים, ולא משהו שמיוצר במיוחד עבור כרומגן.
בדצמבר 2012 החליפו לי פלאנג' +מאיץ ותרמוסטט אולם טענתי שלוקח הרבה זמן לחמם את הדוד חשמל -כמעט שעתיים לאדם אחד
לזוג כמעט 3 וחצי שעות
אני גרה בקומה שלישית בבניין בן 12 קומות.
הדוד בחדר מדרגות
ישנה מערכת סולארית מרכזית וביום שמש יש מים חמים
ביום בו אין שמש ואני מדליקה את הדוד המים מתחממים לאט ומתקררים מהר
כאשר הברז של המערכת הסולארית סגור ואני מדליקה את הדוד המים מתחממים ונשארים ואין בריחה של חום המים
ביקשתי מאותו אדם שהתקין לי שיבדוק את הנושא כדי שלא אצטרך לסגור כל פעם את הברז של המערכת הסולארית כפי שהיה פתוח עד כה
הוא הציע לשים שסתום ביטחון כדי שהברז יהיה תמיד פתוח למערכת הסולארית ולא אצטרך לגעת בזה
הבעיה לא נפתרה ונכון לעכשיו אני שוב נאלצת לסגור את הברז של המערכת הסולארית כשאני מדליקה את הדוד
כדי שמים החמים ישמרו
מלבד העלויות הכספיות הגדולות זה ממש עוגמת נפש ודי מטריד
מה הסיבה לכך?
העברתי את התשובה לאחראי על התחזוקה של הבנין. הוא טען שלא היו תלונות מצד דיירים אחרים על כך אך מוכן בכל זאת לבדוק את העניין.
האם ניתן לבדוק זאת?
האם יש אפשרות שיצור קשר אתכם על מנת שתאתרו את הבעיה או שתבדקו את הנושא כדי להבין איפה בדיוק יש בעיה ומה מקורה?
שלום,
1. אני חושש שיש תקלה בשסתום בדוד החשמלי הממוקם בחדר נפרד הסמוך לדירתי. להערכתי, בשל כך, פריקת הלחץ נעשית דרך צינורות אחרים של הדוד וגורמת להצפה של החדר בו נמצא הדוד.
תודה על התשובה,
1. סובבתי את השסתום ואכן יוצאים מים. אני מבין מכך שהשסתום תקין.
2. אם כך, כעת אינני מבין איזו תקלה בדוד יכולה לגרום להצפה החוזרת על עצמה כל מספר חודשים, ללא כל דליפה הנראית לעין בין ההצפות?
3. האם יש לך רעיון?
תודה,
קניתי דירה קומה 2 מתוך 8 . לא רוצה רק דוד חשמלי עקב מחיר החשמל, מצד שני להתקין דוד שמש על הגג ישנו ביזבוז של מים עד שמקבלים מים חמים בברז. המליצו לי על דוד שמש על הגג בשילוב עם "דוד גיבוי" חשמלי בתוך הבית (30 ליטר). האם אפשר לקבל הסבר קצת יותר מפורט והאם זה באמת שווה וכדאי.?
תודה
ארקדי אין שום בעיה מעבירים צנרת ומבודדים אותה היטב ואתה תהיה מאוד מרוצה.
אם אתה מעוניין אני יכול להעביר לך המלצה של לקוחה (שהתלבטה בדיוק כמוך ) היא גרה בקומה ראשונה בבניין שמונה קומות ומרוצה מאוד
באם דוד המים שלך נימצא במרפסת שרות או בחדר המדרגות ליד הדירה כדאי להתקין בקר טרמוסטתי אלחוטי המיועד לפתור מצבים כאלה. הבקר מציג את טמפרטורת המים בכל רגע נתון ומציג אותה בתוך הדירה. כמו כן הוא מאפשר תיכנות הפעלה של הדוד על פי זמנית וטמפרטורות משתנות, פעמיים ביום. פועל אוטומטית וידנית וחוסך כ50% ואף יותר מעלויות חימום המים.
הרכבתו פשוטה וכדאית ומורידה את הצורך ברכישת דוד השמש עם כל העלויות הנילוות וביזבוז מים עד לקבלת המים החמים.
צור עימי קשר במייל:info@thermobit.co.il אן טלפונית 057-3731997
יוסי
במקרה כפי שאתה מתאר כדאי לך להתכין דוד חשמל בתוך הבית המבוקר ומופעל אלקטרונית. הבקר יחסוך לך כ50% מעלויות החימום ויתפעל את הדוד אוטומטית על פי תוכנית אישית. בהפרש העלויות תוכל לחמם מים במשך כחמש שנים ותחסוך עלויות תחזוקה של דוד השמש.
הכנס ל"WWW.THERMOBIT.CO.IL כדי להתרשם מן המוצר.
בברכה
יוסי